Razmišljaš o abortusu?

Razmisljas o abortusu

Ako misliš da si u drugom stanju, i tražiš informacije vezano za tvoje opcije, abortus može da bude jedna od opcija o kojoj razmišljaš. Neke žene razmišljaju o finansijama, druge se brinu oko toga da neće moći da nastave školovanje, treće nisu zadovoljne vezom u kojoj su... Pošto je abortus nepovratna odluka, bilo bi dobro da odvojiš nekoliko dana i da pribaviš što je moguće više informacija o svim opcijama koje su ti na raspolaganju da bi donela odluku koja je najbolja za tebe.

Pročitaj više o posledicama abortusa.

Pročitaj više o tehnikama abortusa.

Ipak pre nego što počneš da se suočavaš sa stresom donošenja odluke dobro bi bilo da znaš da li si zaista u drugom stanju. Mnoge žene koje nas kontaktiraju su uznemirene i razmišljaju o opcijama jer im kasni menstruacija. Ali, kašnjenje menstruacije iako jeste jedan od simptoma trudnoće, može da bude izazvano i mnogim drugim razlozima. Stvari kao što su stres, promena ishrane ili težine treninga mogu takođe da utiču na menstrualni ciklus. Da bi znala za sigurno da li si u drugom stanju dobro bi bilo da uradiš test za trudnoću. Iako su testovi za trudnoću u principu veoma tačni, važno je i da potvrdiš trudnoću ultrazvučnim pregledom. Tako možeš da utvrdiš da li je trudnoća vijabilna. Mnoge trudnoće se završe spontanim pobačajem, pa možda abortus neće ni biti potreban.
Ako ti je potreban besplatan test za trudnoću možeš doći u naš centar „Mesto za mene“. Prethodno nas pozovi telefonom 064/266 02 01. Naš savetnik će rado razgovarati sa tobom o tvojim opcijama ako je test za trudnoću pozitivan.